Människorobotar

teens-629046_640-300x200Tekniken är något helt fantastiskt. Nog för att hjärnorna bakom en skapelse är dem man ska höja och beundra, men tekniken, den som gör att det faktiskt funkar och går att genomföra, är något helt otroligt som man verkligen inte ska glömma att beundra. Teknik finns överallt i våra liv och vår vardag vilket dessutom gör det svårt att undvika, varför inte då intressera sig och göra sig bekant med denna intressanta värld?

Om man tar till exempel robotar idag. De används till allt, ofta till att göra saker som kan vara farligt eller omöjligt för oss människor att genomföra. Men tänk om man skulle få chansen att konstruera sin egen ”människorobot”. Svårt, ja, men vore det inte väldigt intressant och framförallt bekvämt när den är klar och man får se resultat på att det verkligen går att genomföra?

Med en människorobot menas en robot som till exempel gör sysslor hemma. Sysslor som vi människor kan och gör i vardagen men inte egentligen hinner och/eller vill slippa göra, även saker som vi inte gör men vill kunna göra för att göra hemmasysslorna mer effektiva. Exempel på sysslor kan vara städning, torkning av blöt tvätt eller disk, strykning etc. Egentligen allt, man måste bara skapa en robot anpassad efter den speciella sysslan man vill bli av med.

Visserligen blir detta en dyr historia som kan komma att kosta mycket pengar, oavsett om du väljer att göra den själv eller betala någon annan för att göra det. Men om man skulle vinna några miljoner på Lotto, varför inte? En sådan vinst kan även förändra livet på en mängd andra sätt och låta dig uppleva saker du aldrig skulle få göra annars. När du spelar på Lotto eller något annat spel har du lika stor chans att vinna, vare sig du är nybörjare eller erfaren spelare.