Fler sportrobotar

Som vi nämnt tidigare så används robotar av olika slag på en mängd olika platser i världen. Vid olika sportarrangemang så tar man ofta hjälp av dessa för att kunna hålla koll på all viktig information som man behöver. Dessa saker är extra viktigt speciellt vid stora arrangemang där många lag är med, samt att det är många som vill ta del av vad som händer. Varje år går till exempel hockey vm av stapeln och detta evenemang är det supportrar världen runt som följer. Det svenska landslaget har många gånger haft stora framgångar i spelen och kan stoltsera med över 45 medaljer. När dessa spel äger rum så är det väldigt många personer som är involverade för att få allting att fungera och ibland kan man behöva ta hjälp av mer än bara den mänskliga kraften.

Likt i många andra stora idrottssammanhang så används en del robotar även under ishockey-VM. Till exempel har man en mängd kameror som fångar det som händer på isen ifrån mängder av olika vinklar. Bland annat sitter det kameror i taket ovanför målet, samt i sargen precis bakom, allt för att kunna fånga målen och underlätta för domarna om videogranskning krävs. Ibland kar man till och med små kameror som sitter inne i målet och som då fångar det hela från en vinkel ingen annan kan komma åt. Någonting nytt som man har börjat med är även att domarna har kameror på hjälmarna, för att man ska kunna få en vinkel av hur det ser ut för spelarna på plan.

Förutom kameror så används även så kallade ismaskiner för att hålla isen slät under matcherna. Ismaskinerna som styrs av en förare åker runt på planen i samband med periodpauserna och jämnar ut de repor och gropar som hockeyspelarnas skridskor har skapat under matchen. Utöver kameror och ismaskiner så är det en mängd andra teknisk utrustning som används vid världsmästerskapet i ishockey. Till exempel är det all teknik som sköter klockan, poängtavlan och som håller koll på all statistik.