En leksaksrobot?

Att ge bort presenter till de yngre har alltid varit en av de svårare uppgifterna. De vet redan vad dem vill ha och är ofta väldigt bestämda och kräsna när det gäller presenter som inte är just det dem önskat sig. Extra svårt är det om man inte känner barnet så bra, men då brukar det bästa knepet vara att fråga barnets föräldrar vad barnet önskar sig samt om vad dem skulle föredra som present.

Skall du köpa present eller julklapp till flera barn som tillhör samma familj är en bra idé att ge något som alla barnen kan leka med, till exempel en fotboll, bilbana eller kanske en Tamagotchi.

Tamagotchi är en elektrisk leksak som utan problem kan manövreras även av yngre barn. Tamagotchin tar man hand om som om den vore levande och får den inte mat eller rent i sitt hem m.m. så blir den sjuk och kan i värsta fall mista livet, därför är denna leksak även lite robotliknande. Den passar även bra till både killar och tjejer vilket gör den till en självklart present eller julklapp. I själv verket vart Tamagotchin faktiskt utnämnd till årets julklapp år 1997. Dem finns fortfarande att köpa lite här och var, dock främst på internet. Fördelen är att det är en liten och lätt leksak som ej kostar mycket i frakt och dem går att få tag i allra lättast när dem är begagna. Var dock noga med att dem funkar som dem ska innan du köper dem.

Utöver Tamagotchis så finns det en mängd andra tekniska presenter som man kan ge bort i julklapp. Till mor-och farföräldrar som gärna vill föreviga sina minnen av familjen kan en maskin som hjälper till att spela över innehåll från VHS-filmer till DVD-skivor vara uppskattat. På så sätt kan man ta med sin sina minnen till kommande generationer utan att den tekniska utvecklingen ska sätta kläm för det hela. Vill du inte köpa själva maskinen finns det företag som du kan anlita för jobbet.

Även till den som tycker om att vara i köket finns det en hel del bra julklappstips. En elektrisk visp som själv rör runt i maten så att du inte behöver spendera all tid vid spisen kan vara bra för den som gärna underhåller gäster, eller lätt glömmer bort att den har saker på spisen.